vrijdag 14 november 2014

info najaar 2014

 
Beste sponsors, vrienden en belangstellenden,                                           

Even een klein verslagje van ons bezoek aan ons project in Zuid-Afrika jongstleden september – oktober 2014.

Het schoolproject:
Toen wij in juni 2014 de schoolresultaten van onze sponsorkinderen hebben doorgenomen bleek dat de meeste van onze highschool-kinderen wel bevredigende resultaten hadden maar het was ook nog wel voor verbetering vatbaar. We hebben toen met alle kinderen een apart gesprek gehad en dat blijkt nu wel resultaat te hebben gehad.   
Uit de rapporten van eind september blijkt dat ze bijna allemaal meer hun best hebben gedaan. De cijfers zijn beduidend verbeterd. We zijn trots op ze en dat hebben we ze nu ook verteld. Een positieve boodschap kan ook best stimulerend zijn voor de toekomst.

We hebben nu via onze eigen huiswerkklas-leraren contact gelegd met enkele leraren van de highschool en een heel opbouwende bijeenkomst gehad. De highschool-leraren hebben nu toegezegd dat ze elk kwartaal de te behandelen leerstof aan onze leraren zullen doorgeven, zodat dezen in de huiswerkklas daarop kunnen inspelen. Het was erg positief en we hebben er vertrouwen in.

De soupkitchen:

 


 
Na zeven jaar van intensief gebruik was de keuken in de soupkitchen aan een grondig onderhoud toe. Het hout van de kastjes en het aanrecht was verrot. Na overleg met een plaatselijke onderhoudsman en afweging van de kosten hebben we besloten voor een nieuwe keuken te gaan. Het is prachtig geworden. Het is nu ook uitgebreid met meer kastjes, wat altijd handig is.

 


Kinderkleding:
 
Een foto van een kindje met haar nieuwe kleertjes:
                                                                     
 
                                                              Wat zie ik er mooi uit.

 

 
  Nog één waar we mooie kleertjes voor hadden:  En voor haar zusje:
Ons volgende bezoek wordt december 2014 – januari 2015. Dat is alweer het einde van het schooljaar in Zuid-Afrika en dat worden dan ook voor ons weer drukke tijden. We zien er naar uit.

We hopen dat u ook dit keer ons verslag met plezier en belangstelling heeft gelezen en natuurlijk houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.
Mocht u intussen vragen hebben over onze activiteiten of het project: aarzel niet om ons te vragen, te emailen of te bellen. Wij informeren u graag.

Vriendelijke groeten,

Namens de Stichting Children’s Foodure,        
Henk en Leny Schaap                                                                                      
tel.: 035  52 65 076

www.childrensfoodure.com

 

 


Geen opmerkingen: