zaterdag 30 september 2017

Bezoek september 2017

Beste sponsors, vrienden en belangstellenden,

We zijn van half augustus tot half september 2017 weer naar ons project in Sir Lowry’s Pass Village geweest. Hierbij een verslag van onze activiteiten.  We zijn vier weken druk geweest en we hebben veel kunnen doen.


 De soupkitchen:
Het gaat goed met de soupkitchen. Door het intensieve gebruik van alle inventarissen was het een en ander aan vervanging toe. Zo hebben we ondermeer 5 grote en 5 kleine tafeltjes aangeschaft, 20 stoeltjes, 100 lepels, 100 etensbakjes, 100 bekers en nog andere keukenbenodigdheden. De bekers zijn in de winter ook erg handig om de soep in te doen.


Het is ook heel leuk dat het in deze tijd van het jaar met de kleine kinderen (die gaan nog niet naar school) mogelijk is om vóór het eten te zingen en te spelen. In de schoolvakantietijd is het daarvoor veel te druk omdat dan alle schoolkinderen ook ’s-morgens komen eten.

Het schoolproject:

Pearl heeft het initiatief genomen om de ouders van onze highschool-sponsorkinderen meer te activeren. Ze heeft alle ouders uitgenodigd voor een individueel gesprek over hun persoonlijke omstandigheden en de betrokkenheid met hun kinderen.
Nadat Pearl alle gesprekken achter de rug had, kwamen de ouders met hun kind ook naar ons voor een vervolggesprek. Dat was een positief gebeuren waarbij wij de ouders zelf hebben leren kennen en ze ook konden uitleggen dat ze hun kinderen meer moeten stimuleren en aandacht geven. 

Onze studenten:

Banelee:
We hebben zelf de school van Banelee bezocht en een gesprek gehad met haar docenten over haar ontwikkeling op school. De docenten waren verbaasd, want er was nog nooit door sponsors gevraagd hoe het ging met hun sponsorkind. We hebben een goed gesprek gehad en de conclusie is dat het steeds beter gaat met Banelee. Ze heeft plezier in de opleiding, ze heeft veel vrienden op school en ze durft zichzelf ook meer te uiten. Zo het er naar uitziet gaat ze het dit jaar wel halen. 
Oshwin:
We hebben ook een goed gesprek gehad met Oshwin en ook met hem gaat het goed. Het is nu zijn 3e jaar op College (van de 4) en dat is een moeilijk jaar. Maar het gaat wel lukken, tot nu toe heeft hij al zijn vakken gehaald. Dan nog 1 jaar te gaan voor zijn bachelor ! We zijn trots op hem.  

De kerst-outing: 

We hebben ook het kerst-uitje voor de primary-kinderen kunnen regelen. We gaan op 14 december a.s. met onze 40 primaryschool-kinderen op een sportief schoolreisje. Na afloop krijgen ze dan allemaal een kerstcadeautje en die hebben we ook al kunnen kopen en inpakken.


Een nieuw initiatief:

Pearl is, geholpen door haar dochter Claudine, begonnen om 2 keer per week, nadat de huiswerkklas om 16.30 uur uit is, met primaryschool kinderen te gaan lezen. Een “leesklas” dus.  Er is een boekenkast met een aantal boeken waaruit de kinderen kunnen kiezen wat ze willen lezen. Na een half uurtje moeten ze dan ieder een stukje voorlezen of vertellen over wat ze gelezen hebben.
Lezen is nog heel vaak een probleem bij de kinderen en bijkomend voordeel is dat de kinderen zo heel positief bezig gehouden worden en niet langs de straat lopen. Het is mooi om te ervaren dat er eigen initiatieven komen.
                                                    

Op de valreep hebben we ook nog wat babykleertjes en andere babyspulletjes gekocht voor een in die nacht geboren heel klein baby-meisje.
De ouders hebben niets en waren bij Pearl om hulp komen vragen.  
Leny is er toen met Pearl naartoe gegaan. De moeder lag in een oud bed met een muts op tegen de koude, in een donkere ruimte zonder ramen en afgesloten met een ijzeren deur. Het went nooit !  


Nou, u bent weer op de hoogte van het wel en wee van ons project in Sir Lowry’s Pass Village.

Ons volgende bezoek aan het project staat al geboekt voor begin december 2017 tot 20 januari 2018.   Natuurlijk houden we u daarna ook weer op de hoogte van de gebeurtenissen. 

Hartelijk dank voor uw belangstelling en betrokkenheid bij de kinderen van Sir Lowry’s Pass Village!

Mocht u intussen vragen hebben over onze activiteiten of het project: aarzel niet om ons te vragen, te emailen of te bellen. Wij informeren u graag.

Vriendelijke groeten,                                                                                       
namens de Stichting Children’s Foodure,   
Henk en Leny Schaap,
tel.: 035  52 65 076                                                           

Geen opmerkingen: