zondag 9 oktober 2016

Verslag augustus en september 2016

Beste sponsors, vrienden en belangstellenden,


Hieronder een verslag van het bezoek aan ons project in Zuid-Afrika in augustus en september 2016.

Het was winter in de Western Cape. Als overdag de zon schijnt, is het voor ons best aangenaam weer, soms boven de 20 graden, maar na zonsondergang koelt het snel af. Het kan ook hard regenen en flink waaien, maar het water is nodig om de komende droge zomertijd goed door te komen.

In ieder geval is dit het type weer, waarbij wij goed kunnen werken en dat hebben we ook gedaan. Na ons laatste bezoek, zijn we wat langere tijd in Nederland gebleven en we waren wel benieuwd hoe het in de tussentijd was gegaan.

De soupkitchen:
Het zag er allemaal prima uit. In de wintertijd hebben we van Woolworth (een grote winkelketen) grote regenschermen gekregen, die bij de soupkitchen onder de luifels zijn opgehangen. De kinderen kunnen nu ook in de winter droog zitten en in de zomer kan het ook helpen tegen de brandende zon.
Er was natuurlijk wel het een en ander kapot gegaan, maar de hele inventaris wordt intensief gebruikt, dus dat is dan niet vreemd.De regen- en zonneschermen


We hadden deze keer voor bijna 20 kilo aan kinderkleding meegenomen. Allemaal winterkleding, die door sponsors was meegegeven. Alles met een aantal kinderen gepast; sommigen konden het zo aanhouden en anderen gingen trots met hun warme kleding naar huis.Blij meenemen naar huis

Het schoolproject:


Huiswerkklas in de soupkitchenEr waren deze keer veel schoolkinderen, die nieuwe schoenen nodig hadden en dat hebben we ook kunnen regelen.
De huiswerkklas draait goed. We kunnen niet meer in de communityhall terecht, want die wordt gerenoveerd, dus zitten we nu met 2 groepen in de soupkitchen. Één groep zit in de huiskamer (van auntie Pearl) en de tweede groep zit dan in de keuken. We hebben van de nood ook een deugd kunnen maken door de groepen meer samen te stellen naar het niveau van hun schoolklas en de leraren kunnen nu rouleren voor hun leervakken. We verwachten wel dat dit een beter resultaat oplevert.

Ook hebben we intensief gesproken met de highschoolkinderen van de afstudeerklas, om ze nog meer te motiveren hun best te doen. We hopen dat ze allemaal geslaagd zijn als we weer teruggaan in december.
In december hebben we de "kerst-outing"met onze kinderen van de primaryschool (dat zijn er 40) en we hebben nu hiervoor ter plaatse al veel voorbereidingen kunnen doen, Het uitje staat nu gepland voor 14 december a.s.

We zijn natuurlijk ook naar onze student -Oshwin- geweest en we hebben gesproken met zijn studiebegeleider. Die is heel positief gestemd over Oshwin; geen problemen en allemaal goede studieresultaten. Hij raadt Oshwin zelfs aan om "de lat hoger te leggen"en zijn studieprogramma te richten op een 80%+ score. Oshwin werkt nu op een 75%+ score en dat haalt hij tot nu toe.Gelukkig; we hopen a.s. december te horen dat hij dan zijn tweede jaar met succes heeft afgerond en door kan gaan met het derde en vierde jaar om dan af te studeren.

Het was na ruim vier weken weer tijd om naar huis te gaan. We hebben veel werk verzet, maar het geeft wel voldoening.
Op 8 december a.s. gaan we weer, tot 20 januari 2017. In die periode moeten we ook onze 60 schoolkinderen het nieuwe schooljaar in helpen. We zien er naar uit!

Mocht u intussen vragen hebben over onze activiteiten of het project: aarzel niet om ons te vragen, te mailen of te bellen.
Wij informeren u graag.

Namens de Stichting Children's Foodure,
Henk en Leny Schaap
tel.: 035 5265076

www.childrensfoodure.com

Geen opmerkingen: