woensdag 30 januari 2019

Bezoekverslag december 2018/januari 2019Na vanaf half november 2018 in Sir Lowry’s Pass Village (SLPV) te zijn geweest, zijn wij op 16 januari weer thuis gekomen. 
Deze keer vanuit een zomers Zuid-Afrika terug naar de winter in Nederland.
Omdat het nieuwe schooljaar (gelijk aan het kalenderjaar) dit jaar al weer op 7 januari is begonnen, zijn wij ook eerder gegaan. 

Meteen na aankomst zijn we begonnen met het organiseren van de schoolkleding etc. voor de kinderen voor 2019. Het is ieder jaar weer een hele klus om de kledingmaten en de schoenmaten van alle kinderen te verzamelen, maar het ging deze keer redelijk georganiseerd. Na het eten ’s-morgens liet Pearl de kinderen niet weg  gaan, zodat ze (bijna) allemaal keurig zaten te wachten tot ze aan de beurt waren voor het “opmeten”. Uiteindelijk heeft het nog de hele week in beslag genomen, ook omdat we weer 8 nieuwe kinderen hebben kunnen opnemen in het programma. We waren ook niet meer tevreden met het naai-atelier dat tot en met 2018 de track-suites en de kleding voor de highschoolkinderen voor ons heeft gemaakt en we hebben via onze huiswerkleraar een ander gevonden. Daar hebben we een paar besprekingen mee gevoerd en nu hebben we er (zoals altijd ?) weer vertrouwen in. 


De soupkitchen: 

Het gaat goed in de soupkitchen. Pearl is natuurlijk erg druk – met haar hulpen – om al het eten voor de kinderen te verzorgen. Het is hard werken en er is ook daardoor wel een verloop in de personeelsbezetting, maar Pearl heeft ook dat weer opgelost. Ze verdient daar ook onze bewondering en waardering voor.  Op de laatste dag van ons verblijf ging er nog wel een vriezer stuk, maar we hebben de reparatie nog op tijd kunnen regelen.

Uitje met de primary-kinderen:

Op de laatste zaterdag van het oude schooljaar (1 december) hebben we weer met de kinderen van de primaryschool het jaarlijkse “kerst”uitje gevierd. Voor onze 40 kinderen was het weer een geweldig feest. Prachtig weer, een leuke sfeer en natuurlijk zingend in de bus terug naar de Village

Dolle pret o.l.v. coach Kyle in een bosmeertje

Daarna kregen ze allemaal nog een mooi cadeau

De schoolresultaten over 2018

Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om de schoolresultaten van de kinderen. Er zijn 3 kinderen uit SLPV verhuisd en dus uit ons programma. 
Eén is er zelf mee gestopt. Twee kinderen zijn op de Highschool in graad 8 blijven zitten; graad 8 is de eerste klas van de Highschool en met de overgang van de Primary- naar de Highschool hebben veel kinderen moeite.We geven die 2 nog een tweede kans. 
Verder zijn alle kinderen bevorderd naar hun volgende graad. 
We hebben voor dit jaar 8 nieuwe kinderen in ons sponsorprogramma kunnen opnemen.
We sponsoren nu voor 2019: 40 kinderen op de primaryschool en 15 op de highschool. Op vrijdag 14 december zijn we weer met 3 kinderen op pad gegaan om ze vanaf de primaryschool te registreren voor hun eerste jaar op de highschool. Een hele ervaring en daarna gaan we dan op de terugweg ‘wat lekkers” met ze eten.

Een award winning child

Jadon (één van de drie van hierboven) heeft zijn primaryschool zo goed afgesloten dat hij een award heeft gekregen. Jadon is er trots op (en wij ook).   
  
                                            
!! Een van de top tien besten van graad zeven !! 

Verder hebben we nu drie leerlingen (2 meisjes en 1 jongen) in “matriek”. Dat is het laatste jaar van de highschool en voor hen hebben we dan ook de daarbij passende speciale schoolkleding gekocht. Iedereen kan nu zien dat zij het bijna gehaald hebben ! 

Eén van de nieuwe kinderen, een jongen van 13 jaar die nu naar de highschool gaat, heeft ons een brief geschreven. Hij heeft een goed rapport en hij wil heel graag verder leren. Nou, dit is een goed begin.Onze studenten: 

Oshwin (student HRM) is nog niet klaar met zijn studie. Hij heeft nog 2 slotexamens(voor 2 vakken) te gaan, één in februari en één in november, en hij moet daarvoor op College de lessen blijven volgen. Part-time dus.
Inmiddels is hij op zoek naar een deeltijd baan. Wordt vervolgd. 

Banelee (studeert architectuur) heeft dit jaar al haar vakken gehaald. Ze begint nu aan haar derde jaar en in dit jaar (en in het vierde jaar) moet ze ook praktijkstage doen. Ze moet nu daarvoor gaan solliciteren (voor haar de eerste keer !) en dan moet je er natuurlijk wel netjes uitzien. Dus is Leny daarvoor met haar nieuwe kleding gaan kopen. 

Het nieuwe schooljaar is begonnen

Zoals ieder jaar gaan we aan het begin van het nieuwe schooljaar met onze highschoolkinderen er op uit. We proberen zo de onderlinge saamhorigheid van onze groep te bevorderen en ook aan hun duidelijk te maken dat ze een bevoorrechte groep zijn maar daarvoor ook wel hun best moeten doen. Ze wilden allemaal weer graag gaan schaatsen (ja, bij 31 graden C.) en het was weer een groot succes.We beginnen met een groepsfoto (met 14 van de 15 leerlingen, 1 neemt de foto). Oshwin, Leny, Pearl en Henk staan er ook op. Dan gaan we eerst wat eten en drinken waarna ze allemaal wel 2 uur op het ijs staan. 

 Muziek, disco-lights, heel veel plezier

Daarna nog een milkshake en weer met luid gezang een uur terug in de bus. Iedereen blij en ze gaan graag volgend jaar weer. Tot slot:

Weer hartelijk dank voor uw belangstelling en betrokkenheid bij de kinderen van Sir Lowry’s Pass Village !
Wij gaan weer van half maart 2019 tot half april 2019 en brengen u daarna weer ons vervolgverslag uit.
Mocht u intussen vragen hebben over onze activiteiten of het project: 
aarzel niet om ons te vragen, te emailen of te bellen. Wij informeren u graag.

Vriendelijke groeten,                                                                                       
namens de Stichting Children’s Foodure, 
Henk en Leny Schaap
tel.: 035  52 65 076                                                          
www.childrensfoodure.nl
Geen opmerkingen: