vrijdag 23 november 2007

Opening Children's Foodure soupkitchen.Zo was het.Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad want de bouw werd in een ongekend hoog tempo gerealiseerd. De plaatselijke bouwvakkers werkten ook op de zaterdagen door maar het resultaat was dat op 31 oktober j.l. met een feestelijke maaltijd voor de kinderen en daarna een kort officieel gedeelte, de nieuwe soupkitchen geopend is.


En zo is het nu
Het was echt een feest; normaal komen ongeveer 50 tot 60 kinderen eten en nu waren we uitgegaan van 100 kinderen want het nieuws was al door de hele village gegaan. Uiteindelijk dreigden we ook met 100 maaltijden nog tekort te komen, maar we hebben het gehaald.Voor de officiele opening waren de medewerksters, de aannemers, anderen die tijdens de bouw geholpen hebben en de plaatselijke bevolking uitgenodigd. Onder het genot van een glaasje wijn hebben we enkele kontakten kunnen leggen met personen die in de toekomst kunnen helpen.


We zijn blij dat we de nieuwbouw hebben kunnen financieren en ook de inrichting zoals tafeltjes, stoelen, borden, bestek, bekers, afwasbakken, groentebakken, opbergdozen, vuilnisemmers, schoonmaakmiddelen, enz. hebben we al kunnen aanschaffen.

Heel hartelijk dank aan degenen die hiervoor al bijdragen aan de stichting hebben overgemaakt.


De oude soupkitchen werd gerund door "Pearl".

Pearl is een lokale dame die vanuit haar huisje zoveel mogelijk voor de kinderen in de Village wil zorgen en ze ook eten gaf. Maar Pearl is zelf arm, net als haar omgeving, dus kon ze alleen doorgeven wat ze van andere goedwillende mensen kreeg.

Zoals jullie weten kwam Leny haar tegen in de Village en Pearl vroeg ons haar te willen helpen.

We waren allemaal gegrepen door de gebrekkige omstandigheden en zodoende hebben we ons voorgenomen de kinderen van Sir Lowry's Pass Village te helpen door het realiseren van een goede soupkitchen maar ook door daar een vervolg aan te geven, het bijelkaar brengen van financien om ook in de toekomst eten te kunnen kopen voor deze kinderen.


Het eerste doel van St. Children's Foodure, het financieren van een nieuwe soupkitchen, compleet met de nodige inventarissen, is dus gelukt. De nieuwe keuken is geopend.


En nu verder.

Zoals jullie weten wordt er vanaf 1 juli j.l. wekelijks door een plaatselijke vrijwilligger/ster boodschappen gedaan met Pearl. Pearl heeft geen auto en de supermarkten zijn 12 km. ver.

Onze stichting zorgt ervoor dat de vrijwilliger/ster iedere week contant geld heeft om de boodschappen te betalen. Om te koken wordt er ook gas en electriciteit gekocht (muntjes) en omdat we nu nog gebruik maken van de apparatuur uit de oude keuken van Pearl voorzien we wel dat er binnenkort een nieuwe oven, koelkast, magnetron e.d. nodig is.


En daar komt nu het vervolg naar voren.

We willen graag onze financiele armslag uitbreiden om aan meer kinderen eten te kunnen geven en ook om het niveau van de voedselverstrekking per kind te verbeteren.

Momenteel geven we aan ca. 50 kinderen dagelijks een maaltijd, maar we zouden dat graag willen verbeteren met meer variatie en meer vitamines per maaltijd maar ook door meer kinderen te helpen. Er zijn in de Village wel 200 zorgkinderen !!!


Als u ons al steunt zijn wij daar natuurlijk erg blij mee en als u ons wilt gaan ondersteunen kunt u contact met ons opnemen over de manieren waarop dat kan.


!!Namens de kinderen van Sir Lowry's Pass Village, heel hartelijk dank !!


November 2007.
Geen opmerkingen: